Módszerek és eszközök az EPG szerkesztéséhez a Media Center alkalmazásban

Míg egyes kábeles és műholdas vállalatok lehetővé teszik számodra az elektronikus programozási útmutató (EPG) korlátozott szerkeszthetőségét, ha tényleg teljes csatornát szeretnél látni a megjelenített csatornákon és hogyan látod őket, akkor szükséged van egy megfelelő szoftver futására. A Windows Media Center rendelkezik saját opcióival, és ezeket harmadik féltől származó lehetőségekkel is bővítheti. Vessünk egy pillantást arra, hogyan változtathatja meg EPG-jét, hogy jobban megfeleljen a TV-nézési szokásainak.

Beépített funkciók

A Media Center számos funkciót kínál, anélkül, hogy a felhasználóknak telepíteniük kellene bármely harmadik féltől származó opciót. A szűrőkről a színkódolásra sokféle módon találhatod meg az EPG-jét a szoftveren belül. Az egyik legkedvezőbb kedvencem a kábeltelevíziós vállalat EPG-jével szemben az a képesség, hogy teljesen megváltoztassam azt, amit látok. Hozzá tudok adni vagy törölni a csatornákat, amint úgy látom, hogy a 400+ csatornán való görgetés helyett csak a kívántakat kell átvezetnem. Ez nagymértékben javítja a tapasztalatokat, mivel véleményem szerint nem kell átmenni a csatornalisták oldalán, hogy soha nem fogok nézni. Például otthonunkban csak a HD csatornák találhatók a kézikönyvünkben. HDTV-k vannak, és néhány száz SD-csatornán át kell görgetni nem valami, amit akartam.

Az EPG átmenete és teljes szerkesztése mellett a Media Center bizonyos szűrőket is kínál, amelyek segítségével gyorsan megtalálhatja a keresett tartalmat. A HDTV-ről a sport- és gyerekmegjelenítésekre a szűrők használatával ideiglenesen szerkesztheti az útmutatót, hogy csak azt mutassa be. Gyorsan visszaszerezheti a teljes útmutatót, mivel egyik szűrő sem tartós.

A Media Center egy másik beépített funkciója a színkódja az útmutatónak. Bár nincs lehetőség a színezés szerkesztésére, amikor bekapcsolja ezt az opciót a tv-beállítások alatt, bizonyos típusú programozás megváltoztatja a színt a kézikönyvben. A filmek lila színűek, a hír az olíva színű, és a családok programozása világoskék színűvé válik. Bár nem minden új árnyékot kap, ezt az opciót a HTPC egyik napjától kezdtem bekapcsolva. Megtalálja a bemutatókat, miközben átmegy az útmutatóban (még egy szerkesztett is), ami sokkal könnyebb. (És jól néz ki!)

Harmadik féltől származó lehetőségek

Ha a Media Center által kínált lehetőségek nem elegendőek, akkor több olyan harmadik fél is felbukkan, akik nem csak a csatornák és a tartalom keresését könnyítik meg, hanem az EPG megjelenését is. Ezek közül az első (és a mellékelt képernyőképeken látható) a My Channel Logos. Ez a program logókat ad hozzá az útmutató összes csatornájához. Bár sokan használhatók csatornaszámok használatára, el kell ismernünk, hogy a 786 vagy a 932 megpróbálja megtalálni a fáradságot. A logók használatával olyan vizuális összetevőt ad hozzá, amely lehetővé teszi a gyors és egyszerű csatornaazonosítást.

Saját csatorna logó lehetővé teszi a fekete-fehér vagy a színes logók használatát, amelyek valóban egy pop-ot adnak az EPG-nek. Bár a szoftver megpróbálja automatikusan feltölteni az összes logóját, előfordulhat, hogy néhány hiányzik. Ha igen, több online erőforrás is van, amelyek lehetővé teszik, hogy töltse ki a hiányosságokat, és a Saját csatorna logó lehetővé teszi az egyes logók szerkesztését, ha másik képet szeretne használni.

Bár a vizsga vizuálisan nem fogja megváltoztatni az útmutatót, a Media Center útmutató eszköze a vezetői beállítások szerkesztésére, kezelésére, mentésére és visszaállítására szolgál. Az eszköz használatával csatornákat vehet fel és törölhet, valamint egyesítheti a tuner medencét, ha szükséges. A szoftver lehetővé teszi, hogy távolról is kezelje az útmutatót, ha bármikor szüksége lehet rá.

Teljes felügyelet

Összességében a Media Center felhasználóinak rendelkezésére állnak azok az eszközök, amelyek szükségesek ahhoz, hogy teljes mértékben irányítsák és kezeljék elektronikus programjaikat, ha akarják. Míg az MSO DVR felhasználói felületek lehetővé teszik bizonyos ellenőrzést, ha valóban egyéni élményre vágyik, ez a legjobb módja annak, hogy megkapja. Más HTPC szoftver hasonló megoldásokat kínál. Ha valóban nemcsak jó megjelenésű, hanem funkcionális útmutatót is keres, akkor egy kis munkával és szoftveres segítséggel érheti el.